AloŽ Vera Introductie

Sedert de grijze oudheid nemen wij een groot aantal , nu dus al antieke, heilzame natuurproducten tot ons, ter verbetering van onze levenskwaliteit en ter bestrijding van de vele vormen van onbehagen zoals ziekten en ziektesymptomen of vermoeidheden, lichamelijk zowel als geestelijk, die onze lichamen dagelijks bedreigen. De kennis van geneeskrachtige, genezing stimulerende of welbehagen bevorderende, planten, kruiden is letterlijk zo oud als de weg naar Rome. Of liever, nog ouder!

Welzijn en Natuur zijn reeds vele eeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Van de Aloë Vera plant is het al meer dan 5.000 jaar bekend, dat deze zekere eigenschappen bezit, die zowel voor inwendig als uitwendige behandelingen bij ziekten en ongemakken, voor de zieke of geplaagde verlichting of genezing brengen. De Olijfboom is ongetwijfeld dé plant, die het meest verweven is met de Middellandse Zeecultuur. Haar kostbare olie vormde in de oudheid vaak de basis van vele van de op heilzame kruiden en planten gebaseerde middelen tegen alle bekende vormen van ziekten en onbehagen. Het samenvoegen van de Aloë Vera en de Olijfolie creëerde voorts de onovertroffen basis voor een groot aantal welzijns- en schoonheidsproducten.


Aloë Vera & Olijfolie

Vrouw wast haar handen met creme zeep

Olijf aan tak

Aloë Vera (Barbadensis Miller) is de plant waarvan reeds sinds mensenheugenis de medicinale eigenschappen bekend zijn. In het oude Egypte van de Farao’s, die de plant als een soort wondermedicijn tegen alle bekende fysieke en mentale problemen zagen, werd de plant aangeduid als ‘de plant der onsterfelijkheid’. Vele Mediterrane volkeren als de Phoeniciërs, Turken, Grieken en Romeinen, maar bij voorbeeld ook de Mesopothamiërs kenden de medicinale eigenschappen van de Aloë en maakten bij de bereiding van medicinale drankjes en smeersels daar dankbaar gebruik van.

De Gel van de Aloë is in het bijzonder geschikt voor het genezen van huidproblemen. Het product wordt voor 100% door onze huid opgenomen, waardoor de huid veel soepeler wordt en niet meer droog is. Een sneller herstel van beschadigde huid is het gevolg. Aloë stimuleert daarnaast ook de genezing en verzachting van diverse onderhuidse pijnen zoals spier– en gewrichtspijnen, kneuzingen en dergelijke. Aloë is voorts bekend om zijn antisceptische eigenschappen.

Olijfolie gaat welhaast net zo ver terug in de oudheid als de Aloë. De olie heeft dan ook altijd als basis gediend voor vele medicinale crèmes en smeersels, met of zonder verdere toevoeging van andere medicinale kruid– of plantextracten. De samenvoeging van Aloë met Olijfolie heeft ervoor gezorgd, dat er een hele reeks van medicinale middelen is ontstaan, die onze huid weer in een perfecte staat kan brengen en houden. Zij beschermen en verplegen de huid en laten slechts een aangename frisse, natuurlijke geur achter, die U de gehele dag zal begeleiden.